top of page
Search
  • Alina

”Bietul Ioanide”

Updated: Feb 4




Inca de la debutul romanului, sub pretextul obiceiului monden al ceaiului de la ora cinci, autorul ne introduce in lumea personajelor sale. Este surprinsa astfel interactiunea naturala dintre cateva personaje importante, incepand cu cel principal, arhitectul Ioanide.

Desi initial refuza participarea, invocand fata de amicul sau, Dinu Gaittany, diverse pretexte, Ioanide il surprinde pe acesta, dar si pe ceilalti participanti, stransi la ceai in casa lui Saferian Manigomian, prin sosirea sa neasteptata. In plus, arhitectul aduce cu sine vesti importante.

Inainte de venirea sa, participantii la eveniment folosesc prilejul pentru a-l barfi pe Ioanide. Arhitectul este zugravit in diverse ipostaze, intamplari adevarate, dar a caror interpretare tine de imaginatia, cultura, preocuparile si frustrarile fiecaruia dintre comeseni. Concluzia cvasi-unanima este ca Ioanide este un original, arhitect foarte talentat, dar dezinteresat material, extravagant, boem, contemplativ, capricios si cu o aparenta nota de inocenta, dar in spatele careia unii banuiesc mari vicii sau interese obscure.... citeste in continuare


cumpără cartea


0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page