top of page
Search
  • Alina

”Abu Hasan”

Updated: Dec 28, 2023



O poveste cu tâlc, inspirată din repertoriul oriental, ”Abu Hasan” ne reamintește despre valoarea lucrurilor simple și a prieteniei adevarate.

Ca în oricare alt basm, și eroul acestuia este un personaj înzestrat cu abilități deosebite, țnțelept, cu simț al dreptății, corect și lipsit de fățărnicie. Spre deosebire însă de alți eroi, el posedă și umor, ba chiar o adevarată nevoie de socializare, fiind un om ”de viață”, vesel și deschis, bun povestitor și plăcut tuturor.

Rănit de fățărnicia lumii, Abu Hasan nu își pierde încrederea în oameni și nici nu își schimbă felul de a fi. Paradoxal, dacă vechii săi tovarăși de petrecere se dovedesc a-i fi falși prieteni, musafirul său, un ”fals” negustor, se dovedește un om de nădejde și un prieten adevărat. Dincolo de toate pățaniile sale pline de învățăminte, povestea lui Abu Hasan ne reamintește că loialitatea, cinstea și lipsa intereselor meschine sunt însușiri rare și prețioase, care ar trebui întotdeauna căutate, apreciate și răsplătite. citește rezumatul...


Cumpără cartea


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page